Omgeving Zeewolde

Bent u op zoek naar leuke uitjes in de buurt van Jachthaven Wolderwijd of omgeving Zeewolde? We geven u graag advies voor de beste restaurants, gezellige groepsactiviteiten en dingen om te doen in de buitenlucht. Onze tips zijn:

    • Geschikt voor meerdere personen
    • Voor jong én oud
    • Binnen- en buitenactiviteiten
    • Geschikt voor elke portemonnee

Activiteiten omgeving Zeewolde

Vaar eens richting Harderwijk en bezoek het Dolfinarium. Wist u dat dit het grootste zeezoogdierenpark is van heel Europa? Erg tof om eens naartoe te gaan, zeker met (jonge) kinderen.

Ook Walibi is in trek, een groot pretpark voor jong en oud waar u zich de hele dag kunt vermaken. Ontdek alle spectaculaire rides zoals de Goliath of Lost Gravity. Let op: dit park is voor de échte daredevils.

Leuke wateractiviteiten

In de Bolhaven bevindt zich de Watersportvereniging Zeewolde. Hier kunt u lid worden en meedoen aan diverse wateractiviteiten. Wilt u bijvoorbeeld graag wedstrijdzeilen? Of jeugdzeilen? Ook dat is mogelijk! Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op: www.wvzeewolde.nl.

Is watersport niks voor u? Breng dan een bezoekje aan Center Parcs de Eemhof. Geniet van de wildwaterbaan en de vele glijbanen. Tijd voor wat meer ontspanning? Kom heerlijk tot rust in een van de bubbelbaden.

Fietsen en wandelen omgeving Zeewolde

Zit u op een camperplaats aan het water en heeft u de fietsen mee? Pak de fiets en volg de picknickroute dwars door het grootste loofbomenbos van Europa. U kunt natuurlijk ook meerdere routes volgen die de fietsknooppunten bieden.

Bij strandweer is er volop keuze in de nabije omgeving om uw badhanddoek op het zand uit te spreiden en te genieten van zon en het water. Op 20 minuten lopen vanaf Jachthaven Wolderwijd bent u bij het Zeewolde Strand, met de auto is dit slechts 4 minuten.

Boot, sloep of supboard huren

In de Bolhaven kunt u ook terecht voor het huren van een open boot of sloep per dag of dagdeel. Ook het huren van een supboard behoort tot de mogelijkheden! Dit is erg leuk om te doen met een groep en is makkelijk aan te leren. Voor meer informatie over het huren van een boot, sloep of sup gaat u naar www.ponsendt.nl.

Lekker uit eten vlak bij Jachthaven Wolderwijd

Met uw hele gezin, familie of vriendengroep uit eten? Dat doet u natuurlijk bij het Griekse restaurant Irodios. Geniet van heerlijke Griekse gerechten tegen een schappelijke prijs met uitzicht op de Bonshaven. Irodios is een kwartiertje lopen vanaf Jachthaven Wolderwijd. Reserveer via de website www.irodios.nl

Er zijn heel wat restaurants in Zeewolde en omgeving. Maar een echte topper is The Lux. Geniet van een verse garnalencocktail of proef een van de ‘showtime’ vleesgerechten. Ook bij The Lux heeft u prachtig uitzicht over de haven van Zeewolde, terwijl u geniet van een heerlijk hapje eten. Reserveren doet u via www.thelux.nl.

Zin om te shoppen?

Shopliefhebbers kunnen terecht in Batavia Stad, een enorm groot outletcentrum in Lelystad gelegen aan het Markermeer. U zult er zeker slagen, want Batavia Stad heeft meer dan 150 winkels! U bent dus echt wel een dagje zoet als u hiernaartoe gaat.

Liever een nog sfeervoller dagje weg? Duik de binnenstad in van Elburg of Harderwijk met oude straten, gezellige winkeltjes en monumentale panden.

Kortom: er is voor iedereen wat te doen!

Contact opnemen met Jachthaven Wolderwijd

Heeft u nog vragen over de bezienswaardigheden of uitjes in omgeving Zeewolde? Of zoekt u een ligplaats voor uw boot? Neem contact met ons op via 036 – 522 12 20 of via het contactformulier op onze website.

Contactformulier

Bonshaven

Strandweg 125
3891 AJ Zeewolde

 036 – 522 12 20
Havenmeester: 06 – 549 71 163
havenkantoor@wolderwijd.nl

Jachtwerf/ Watersportwinkel

Strandweg 125
3891 AJ Zeewolde

 036 – 522 12 28
jachtwerf: jachtwerf@wolderwijd.nl
watersportwinkel: ship-shop@wolderwijd.nl

Bolhaven / Camping

Bolhaven 10
3891 AC Zeewolde

Havenmeester: 06 – 131 42 414
 msteenken@solcon.nl